Kids & Teens Redaktionen  

Hussenge til børn: Kombineret legelyst og funktionalitet

Som barn er hulebygning ofte en favoritdisciplin. Bunker af tæpper, dyner og sengetøj bliver i stakkevis slæbt ind i stuen og møjsommeligt hængt mellem spisebordsstole, tørrestativer og sofarygge. Under tekstilernes dække kan børnene tilbringe timevis med leg og aktivitet, indtil mor og far sætter en stopper for alt det sjove med deres utidige oprydning.

Men muligheden for en permanent indendørs hule for børnene er faktisk indenfor rækkevidde. I dag findes der nemlig et utal af hussenge til børn, hvor drømmen om en hyggelig krog virkelig kan blive vakt til live. I denne artikel kan du blive klogere på, hvad en husseng er, og hvorfor den er højt skattet af familiens yngste. Og så guider vi dig selvfølgelig også i retning af, hvilken type husseng du skal gå efter, når du skal finde den perfekte seng til dit barn.

Hvad er en husseng?

En husseng er – som navnet afslører – en seng kombineret med en form for hus, der giver den skønne hulefornemmelse. Man får med andre ord næsten et indendørs legehus og seng i ét, hvilket er et sandt hit hos de fleste børn og årsagen til hussengenes store popularitet.

Hvilke typer hussenge findes der?

Hussenge findes i mange forskellige designs, der fuldkommen matcher barnets behov og ønsker. Dette ses blandt andet hos danske brand LIFETIME, der står bag et væld af forskellige eksklusive hussenge til børn. De forskellige design kan eksempelvis imitere en bjælkehytte, et legetårn eller en træhule. Det er med andre ord kun fantasien, der sætter grænser, når den perfekte husseng skal findes.

Måske skal hussengen ovenikøbet udstyres med en siddekrog? Skal der være plads til overnattende legekammerater, kan en husseng med trekvartmadras være vejen frem, mens en husseng med 2 køjer er ideel til familier med flere børn. Er I på jagt efter den perfekte husseng til jeres barn, så finder I et stort udvalg af danskproducerede hussenge til skarpe priser på lifetimekidsrooms.dk.

En husseng er leg og funktion i én samlet pakke

En husseng kombinerer på fineste vis leg og funktion. Jeres barn får sit helt eget hyggelige fristed, hvor der både er plads til leg og afslapning. Det huleagtige design står for en stor del af populariteten, da det afgrænsede rum giver en tryg stemning i både søvnen og legen.

Om natten kan de afskærmende vægge og taget give plads til afslapning og fordybelse hos børnene, så roen og søvnen kan indhente dem. Eller børnene kan trække sig tilbage og nyde et stille hvil med en bog eller iPad, når batterierne skal lades op, eller barnet har behov for lidt alenetid.

Om dagen kan hussengen være et unikt udgangspunkt for leg og aktivitet. Og selv ikke det ustadige danske vejr kan sætte en stopper for de sjove aktiviteter, når man har et ekstra legehus midt i værelset. Fra vinduerne i siderne på sengen kan børnene lege købmandsbutik eller servere luftfrikadeller og skypandekager til sultne legeaftaler eller mor og far.

Frigiv mere gulvplads med en praktisk husseng

En husseng er ikke kun fantastisk til leg og afslapning. Der findes også flere modeller, hvor selve sengedelen er oppe i højden, hvormed det frigiver en masse gulvplads. Denne model er især eftertragtet, hvis I bor i en mindre lejlighed, eller hvis flere børn deler samme værelse. Samtidig findes der flere modeller med integreret opbevaring i trappetrin eller i skufferne under madrassen, så hver en kvadratcentimeter udnyttes til fulde.