Hobby & Sport Redaktionen  

Ølbrygning blev min redning

Jeg har arbejdet et langt liv som smed, og ikke alene havde jeg arbejdet længe, jeg har også arbejdet det samme sted i 40 år. Jeg kender derfor ikke så meget til livet uden for den arbejdsplads som jeg var på. Jeg havde det jo godt, så hvorfor skulle jeg tænke så meget over hvad sker skete på arbejdspladser rundt omkring.

Jeg var også en mand der ikke havde nogen hobby. Jeg var træt når jeg kom hjem fra arbejde, og derfor havde jeg ikke noget stort overskud til at begynde på en hobby. Det var ikke noget der gik mig særlig meget på da jeg arbejdede. Jeg kunne dog godt mærke at da jeg gik på pension, så manglede jeg noget at lave. Det gik meget gode den første sommer. Jeg gik på pension i maj måned, så derfor var det ret fantastisk at gå rundt ude i min kolonihave og arbejde. Vinteren kom dog før jeg vidste det, og der kunne jeg godt mærke at tiden ville blive lang. Der var ikke så meget der skulle laves ude i haven, så derfor gik vinteren mest med ventetid. Der var dog en af de andre beboere ude i kolonihaven der spurgte om ikke vi skulle begynde at brygge øl. Det lød som en helt fantastisk idé synes jeg, for det kunne vi jo gå og lege med. Han havde hentet denne bog om ølbrygning https://bryggerbog.dk/. Jeg fik også hentet bogen, og jeg kunne straks mærke at det var noget jeg havde lyst til at kigge nærmere på.

Hvad skulle vi bruge

Vik fik stykket en liste sammen over de ting vi skulle bruge for at kunne komme i gang med at brygge øl. Det var ikke fordi listen blev så langt, for vi havde faktisk det meste til at ligge allerede. Der var kun nogle få enkelte ting vi skulle ud og have fat i. Vi gik derfor på jagt på nettet efter en butik hvor vi kunne købe de ting vi skulle bruge. Vi fandt ret hurtigt denne webshop der sælger råvarer og udstyr til ølbrygning https://box2brew.dk/. Vi får bestilt de forskellige ting og der gik ikke langt tiden inden vi var i gang med at brygge. Det blev en helt fantastisk vinter og vi hyggede virkelig med at brygge øl hjemme i kolonihaven. 

Vi bryggede og bryggede og der var mange forskellige stilarter vi kom igennem. Vi fandt ret hurtigt ud af hvad vores smag var, og hvad det var vi skulle blive ved med at brygge. Nu har vi nogle faste øl som vi altid brygger, men vi giver forsat os selv lov til at lege lidt med opskrifter og andre stilarter. Der er en helt fantastisk hobby jeg har fundet.