Hjemmet Redaktionen  

Er luft til vand varmepumpe en god investering?

Hvis du, ligesom mange andre, har overvejet at investere i en varmepumpe, men ikke rigtig kan finde ud af, om det er en god nok investering, så kan du finde svaret her. Der er nemlig masser, der er godt at vide, inden du vælger en luft til vand varmepumpe til dit hjem, og du kan blive klogere på det hele her.

En luft til vand varmepumpe kan spare dig for 50% på din varmeregning

Det kan være svært at sige endegyldigt, om en luft til vand varmepumpe er en god investering for dig, for det kan være meget individuelt. Men hvis du har enten olie- eller gasfyr, kan det i udgangspunktet være en rigtig god idé at udskifte din forældede varmeløsning med en mere moderne luft til vand varmepumpe. En luft til vand varmepumpe er nemlig langt mere effektiv, og ifølge SparEnergi og Energistyrelsen kan du spare omkring 50% af din varmeregning, hvis du skifter fra olie- eller gasfyr til en luft til vand varmepumpe. Og hvis dit hus er velisoleret på forhånd, og du også har gulvvarme, kan du faktisk være heldig at spare op mod 70%. Der er altså mange penge at spare, og det er også meget bedre for miljøet med en luft til vand varmepumpe, da du sparer en del ressourcer.

Du skal ikke udskifte din luft til vand varmepumpe igen før om mange år

Investerer du i en luft til vand varmepumpe, så har du også en varmeløsning, der kommer til at holde i mange år. Mange kan blive afskrækkede af, at det kan være en dyr omgang at få installeret en luft til vand varmepumpe i første omgang, men da du kan spare mange penge på din varmeregning, tjener den sig selv ind i løbet af få år. En luft til vand varmepumpe holder også i op mod 20-25 år, så der går mange år, før du skal udskifte din varmepumpe igen. Når din luft til vand varmepumpe kan holde så længe, betyder det også, at du gør noget godt for miljøet på længere sigt, ikke bare fordi varmepumpen bruger færre ressourcer, men også fordi der skal bruges færre materialer til at lave nye løsninger til at varme dit hjem op igen. Det er dog vigtigt at huske, at din luft til vand varmepumpe gerne skal have et årligt serviceeftersyn, så den bliver ved med at være effektiv.

Få en erfaren montør til at installere din luft til vand varmepumpe

Når du skal vælge en luft til vand varmepumpe, så er det vigtigt, at du vælger en erfaren montør, der har styr på at få dig godt i gang med din luft til vand varmepumpe. NovaSolar har mange års erfaring med salg og montering af luft til vand varmepumper, og på deres hjemmeside novasolar.dk kan du både se det store udvalg af varmepumper, bestille din nye varmepumpe og bestille monteringen af den. NovaSolar har landsdækkende montering, så du kan få en luft vand varmepumpe i dit hjem, uanset hvor du bor.