Hobby & Sport Redaktionen  

Hvad er scrapværdi? Et essentielt tal på din leasingaftale

Hvis du er helt ny, når det kommer til leasing, så kan det være, at du er stødt på ordet scrapværdi og har tænkt over, hvad det egentlig betyder. Det er heldigvis slet ikke så besværligt at forstå, og derfor får du her svaret på, hvad scrapværdi er, og hvorfor du skal holde øje med tallet på leasingaftalen.

Scrapværdi kaldes også restværdi

Rigtig mange danskere overvejer leasing, og der er også flere og flere, der vælger den løsning, når de skal have ny bil. Men ved du ingenting om leasing, så kan det være svært at finde rundt i alle de nye ord, der ofte dukker op, når du begynder at læse om leasing, for eksempel scrapværdi. Hvis du overvejer en løsning med operationel leasing, så behøver du ikke bekymre dig om scrapværdi, fordi det er leasingfirmaet, der hæfter for den, når leasingperioden er slut. Men overvejer du finansiel leasing, så er det vigtigt, at du holder øje med scrapværdi. Scrapværdi er et andet ord for restværdi, og det kan forklares som det beløb, du og leasingfirmaet aftaler, at bilen er værd, når leasingperioden slutter. Det er altså den værdi, der er tilbage i bilen, når du har betalt for brugen af den gennem hele leasingperioden, men fordi scrapværdi aftales før bilen egentlig bruges i leasingperioden, er det ikke til at sige, om en scrapværdi rent faktisk holder, når leasingaftalen slutter. Det er selvfølgelig et realistisk bud på bilens egentlige værdi efter leasingperioden.

En lav scrapværdi er at foretrække

Når du skal vælge et leasingfirma, eller du skal til at vælge en leasingaftale, så er det selvfølgelig at foretrække, at bilen har en lav scrapværdi. For den scrapværdi, der står i aftalen, er det beløb, som du skal betale for bilen, når leasingaftalen udløber. Med finansiel leasing er det nemlig dig, der skal købe bilen efter leasingperioden, og jo lavere scrapværdi bilen har, jo billigere bliver det for dig, når du køber bilen bagefter. Det er altså værd at se på, hvilken bil du godt kunne tænke dig at lease, og hvilken scrapværdi bilen har, når leasingaftalen slutter, så du har en god idé om, hvad du skal af med bagefter, og så du kan planlægge efter det.

Lad Agilease hjælpe dig med at finde en god leasingaftale

Står du overfor at skulle finde ud af en god leasingaftale, så kan Agilease hjælpe dig. De er nemlig rigtig dygtige til at lave leasingaftaler, der passer til behovet hos den individuelle kunde, så du får maksimal fleksibilitet og frihed. På deres hjemmeside agilease.dk kan du læse mere om leasing hos Agilease, og hvad de kan tilbyde dig, og du kan også læse om de forskellige former for leasing, blandt andre operationel leasing og finansiel leasing. Agilease har et bredt udvalg af let brugte premiumbiler, der står klar til leasing, og har de ikke din drømmebil hjemme, så kan de også hjælpe med at få den hjem, så du kan få opfyldt dine bildrømme.