Uncategorized Redaktionen  

Filtre i spabad – hvorfor er det vigtigt at vedligeholde dem?

Når man har investeret i et spabad er det er vigtigt at vedligeholde filtrene. Filtrene er med til at holde spabadet rent og pænt og badevandet indbydende, og det er selvfølgelig det, du ønsker. De fleste spabade har to slags filtre, et kulfilter og et sandfilter. Kulfilteret fanger de fleste bakterier, og sandfilteret fanger de fleste af de faste stoffer der måtte komme med op i vandet. Her får du vores lille guide til filter til spa, så dine filtre kan holde i længere tid og du holder dit badevand rent og lækkert.

Hvor ofte skal filtrene rengøres eller udskiftes?

Det afhænger af hvor meget du bruger spabadet og hvor stort det er. Men et almindeligt toplæsset spabad til 6 personer skal have et kulfilter udskiftet hver 3.-4. måned. Det er dog ikke altid, at kulfilteret er slidt op efter 4 måneder, men det er en god tommelfingerregel. Sandfilteret skal rengøres hver måned, eller hver gang du bruger det. Det er fordi, at det er her, en del af skidtet samler sig.

Hvordan vedligeholder jeg filtrene?

Det er nemt at rengøre filtrene selv. Du kan købe rengøringsmidler til filtre i de fleste byggemarkeder eller online. Når du har rengøringsmidlet, skal du tage filtret ud af spabadet og skyl det grundigt. Lad det så dryppe af i nogle minutter, og sæt det derefter tilbage i spabadet. Sandfilteret skal rengøres med en støvsuger, der kører rundt i det. Du skal passe på ikke at tage sandet ud af filteret, da det er sandet, der fanger skidtet.

Man kan med fordel have flere sæt filtre og skifte imellem dem, når det ene sæt er til ”rens”.

Hvorfor skal disse vedligeholdes?

Spabadets filtre er med til at holde spabadet rent, og det er vigtigt, at du vedligeholder dem for at undgå, at bakterierne begynder at vokse i spabadet. Bakterier i spabadet kan give dig en masse forskellige sygdomme, hvis du kommer til at drikke vandet, og det ønsker du ikke. Dertil så er der som ovenstående også vigtigheden i at sørge for at dyser og filtre er rene, så spaen faktisk kan fungere efter hensigten, og ikke blive tilstoppet og derfor ødelagt. Derfor er det vigtigt, at filtrene og dyserne renses og udskiftes, når det er nødvendigt. Du kan købe nye filtre til dit spabad i de fleste byggemarkeder eller online. Du kan finde filtre til alle størrelser af spabade på en hjemmeside som eksempelvis spalageret.dk. Priserne starter fra små 400 kroner.

Konklusion

Det er vigtigt at vedligeholde filtrene i sit spabad uanset om det er et udendørs eller indendørs spabad. Kulfilteret fanger de fleste bakterier, og sandfilteret fanger de fleste af de faste stoffer. Det er nemt at rengøre filtrene selv. Du kan købe rengøringsmidler til filtre i de fleste byggemarkeder eller online.