Uncategorized Redaktionen  

Hvad kan et vikarbureau hjælpe med?

Leder du efter en midlertidig arbejdsplads, eller søger din virksomhed den helt rette medarbejder i travle perioder? Så kan et vikarbureau være vejen frem. Læs med i artiklen her og dyk ned i, hvad et vikarbureau kan hjælpe dig med.

Hvad er et vikarbureau?

Kort fortalt er et vikarbureau et firma, der hjælpe ledige eller personer, der ønsker at supplere et deltidsjob med flere timer, i midlertidige jobs. For virksomheder vil et vikarbureau finde den rigtige kandidat til en stilling. Med andre ord: bureauerne er en slags mellemmand, der matcher medarbejdere og virksomheder med hinanden. Oftest har vikarbureauer specialiseret sig inden for bestemte fagområder, såsom kontor, rengøring, lager og produktion. Det betyder, at de har specialviden inden for bestemte brancher, så du som jobsøgende eller virksomhed kan føle dig i gode og trygge hænder.

Som vikar hjælpes du i tidsbegrænsede stillinger

Melder du dig ind i et vikarbureau, bliver du vikar. Det dækker over en situation, hvor bureauet udsender dig til at varetage en stilling i en virksomhed i en bestemt periode. De vil hjælpe dig med at finde det job, du ønsker, hvad end du kun søger et tidsbegrænset vikariat eller drømmer om en fastansættelse. For at blive vikar skal du oprette en profil på det vikarbureau, du mener er det rette for dig, og derefter indtaste oplysninger om din uddannelse og dine jobønsker samt uploade dit CV. Herefter kan du gå i gang med at skrive ansøgninger, som bureauets rekrutteringskonsulenter gennemgår. Er du et match til en stilling, kommer du til jobsamtale hos vikarbureauet og virksomheden. Herfra vurderer konsulenterne, om du er den rette kandidat til stillingen.

Et vikarbureau giver din virksomhed tid og ressourcer

 

De fleste virksomheder ved, at en rekrutteringsproces er tids- og ressourcekrævende. Det tager ofte flere måneder at finde den helt rigtige medarbejder, og typisk skal der mange jobsamtaler til, inden matchet er der. Derfor er mange virksomheder glade for at samarbejde med et vikarbureau. Her bliver rekrutteringen af nye medarbejdere overladt til specialister inden for virksomhedens felt. Du og din virksomhed får dermed frigivet en masse tid, som i stedet kan bruges på jeres kerneområder. Vikarbureauet finder de egnede kandidater for din virksomhed, og ofte tilbyder de en “try and hire” ordning i en periode, inden den endelige beslutning om ansættelse træffes. Det er nemlig tit først efter et praksisforløb, at man kan bedømme, om en medarbejder er den rette, og om kemien passer. Det sparer virksomheden for en dyr og ressourcekrævende fejlansættelse og hjælper til et godt samarbejde med vikaren.