Uncategorized Redaktionen  

Skal man gå regelmæssigt til tandlægen?

Så vel som din krop oplever sygdomme og indimellem har brug for et lægebesøg, har dine tænder og mundhule brug for en kærlig hånd hos en tandlæge regelmæssigt. Selvom du måske ikke oplever gener nu, er det en investering i dig selv at rydde en dag i kalenderen til at få tjekket tænderne af en professionel. Læs mere her om vigtige grunde til at besøge en tandlæge regelmæssigt.

Kom hullerne i forkøbet

Mange af os forbinder selvforkælelse med forkælelse af vores søde tand; fredagshyggen suppleres med et udvalg af slik og sodavand, middagen afsluttes med en lækker dessert eller alene-tiden nydes med god drink. Men med sukkerholdige mad og drikke øges chancen for at få caries – bedre kendt som huller i tænderne. Du kan undgå caries ved at børste tænder i to minutter to gange dagligt, og spytte det overskydende tandpasta ud, men lade vær med at skylle munden med vand efter tandbørstning. Begyndende huller er dog svære at mærke efter selv, og behandles hullerne ikke, kan det ende ud i nedbrudte tænder og tandsmerter. En regelmæssig eftersyn hos en tandlæge, kan derfor forebygge tandpine og større skader på dine tænder.

Sundhedstjek

Tandpine og sygdomme i munden mærkes typisk først, når skaden er sket. Ved at undgå tandklinikken, er der hertil en vis risiko for, at man kan have betændelse eller sygdomme i mundhulen, som endnu ikke kan mærkes – og, som følge heraf, heller ikke er blevet diagnosticeret og behandlede. Uheldigvis kan ubehandlede sygdomme i munden sprede sig til andre kropsdele og forårsage alvorlige konsekvenser. Til et besøg hos tandlægen, får du et grundigt tandeftersyn og, hvis nødvendigt, professionel vejledning til at forebygge og undgå tandsmerter og sygdomme i mundhulen. Jævnlige aftaler med en tandlæge øger desuden chancen for succesfulde behandlinger af eventuelle sygdomme, fordi den kan blive opdaget og taklet i dens tidlige stadie.

Lider du af tandlægeskræk?

Hvis ja, fortjener du et bifald for at kigge med så langt. Forbinder du tandlæger med panik og angst, kan det være fristende at udskyde klinikbesøget gang på gang. Du er langt fra den eneste med tandlægeskræk – ensbetydende med, at du ikke er den første, tandlægerne skal tage hånd om. Det kan muligvis gøre dig tryggere at vide, at tandlægerne prioriterer dig og din frygt, og vil gøre deres bedste for, at du får den bedst mulig oplevelse hos dem. Du kan bestille tid til behandling med tandlægeskræk her.